Blogger Olmak İsteyenlerin Bilmesi Gereken 12 + 1 Madde

21 Mayıs 2012 Pazartesi

Blogger olmak isteyen veya bu işe yeni başlamış kişiler için aşağıda saydığım 13 maddeye göre hareket ederlerse ve sırf buradaki bu 10 maddeyle yetinmeyip kendilerini her anlamda yetiştirirlerse istedikleri yere gelebilirler.

  1. İlk önce anahtar kelime olarak kullanacağınız niş kelimelerinizi bulun. Bunun için kullanabileceğiniz bazı servisler; Google Keywords, Google Trends ve buna benzer bazı web araçlarını internetten bulabilirsiniz. Bulacağınız kelimeleri seçerken ilgi alanlarınıza ve bildiğiniz konulara göre seçmelisiniz.

  2. Ardından blogunuzu açın ve blogunuz için başlık (title) oluşturun. Blogunuzun başlığında birinci maddedeki seçtiğiniz kelimeler geçmeli.

  3. Blogunuzu, bir günde kaç kişinin ziyaret etmesini istiyorsunuz?. Blogunuzdan para kazanmak istiyor musunuz?. Bunun gibi sorular türeterek hedefinizi belirleyin.

  4. Ziyaretçilerinizin sevebileceği ve her gün ziyaret etmek isteyeceği güzel bir tema/şablon bulun. Hızlı yüklenen ve fazla resim barındırmayan bir tema/şablon olmasına dikkat edin.

  5. Blogunuzu Pagerank'i 2 veya daha fazla oluncaya kadar blogunuzun trafiğini arttırmaya çalışın. Aceleci olmayın. Bu noktada SABIR çok önemli.

  6. Pagerank'i yüksek olan diğer bloglarla link değişimi yapın. Bunu yaparken de blogunuz için seçtiğiniz anahtar kelimelerle aynı veya benzer içerikli blogları tercih edin.

  7. Diğer bloglardaki yazılara yorumda bulunun. Ne kadar çok yorum girerseniz, blogunuzun trafiği o kadar artacak ve insanlar sizi daha iyi tanıyacak.

  8. Blogunuzu Google, Yahoo ve Bing'e ekleyerek indexletin. Ayrıca Ping sitelerini de kullanın.

  9. Daha fazla trafik elde etmek için Facebook, Twitter gibi siteleri, yani kısacası sosyal medyayı çok iyi kullanın.

  10. Seo'nun ne olduğunu öğrenin ve uygulayın. Blogunuzda yazdığınız yazıları Google'da daha üst sıralara çıkması için SEO konusunu kesinlikle ihmal etmeyin. Her şeyin fazlası nasıl zararlıysa Seo'nun da fazlasının zararlı olduğunu unutmayın.

  11. Dmoz'a blogunuzu ekleyin. Blogunuzu açtıktan 5-6 ay sonra önerin. Buna ek olarak Dmoz'da blogunuzun kabul edilmesi bir kaç ayı bulabilir. Eğer üstünüze düşeni yaptıysanız ve biraz da şanslıysanız blogunuz ilk 1 sene içerisinde eklenmiş olur.

  12. İnsanlarla iyi geçinin. Kendi hayatınızdaki fazla kişisel problemlerinizi internet ortamına taşımayın. Mümkün olduğunca pozitif olun ve bilginizin olduğu konularda insanlara yardım edin.

  13. Buraya kadar okuduysanız çok iyi. Şimdi en önemli maddeye geldiniz. Gözünüzü dört açın. Hatta gözlüğünüz varsa camını temizleyin ve söylediğimi yapın. Twitter'daki @P_Buyukarslan isimli kişiyi takibe alın ve hem bu siteyi hem de www.polatbuyukarslan.com isimli siteyi RSS ile takibe alın. Hepsi bu. :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Bu Blogda Ara

Abone Ol

E-mail adresinizi yazın
Yazılar E-mailinize Gelsin

PageRank

En Çok Okunanlar

Takip Edenler