LMDE için 4. Güncelleme Paketi Çıktı

27 Mart 2012 Salı

Linux Mint Debian Edition için bir önceki güncelleme paketi bundan yaklaşık 6 ay önce çıkmıştı. Yeni güncelleme paketi ile birlikte bazı önemli değişiklikler oldu. Bunlardan biri de Gnome 2'nin yerine diğer masaüstü ortamlarının kullanılacak olması. Zaten çoğu GNU/Linux dağıtımı Gnome 3 çıktıktan sonra Gnome 2'yi kaldırmıştı. Linux Mint 12 de kasım ayında Gnome 2'yi kaldırma kararı almıştı. Bu yeni güncelleme ile birlikte LMDE de Gnome 2'ye elveda diyecek. Gnome 2 en çok kullanılan ve en popüler Linux masaüstüydü. Gnome 3 de isim olarak aynı ama benzerlikleri sadece isimden ibaret.
Tamamen yeni ve farklı bir masaüstü ve ortak noktaları çok az.

LMDE 4. Güncelleme Paketi'ndeki Bazı Yenilikler Şöyle;
  • Linux 3.2 kernel
  • MATE 1.2
  • Cinnamon 1.4
  • KDE 4.7.4
  • Gnome Shell 3.2.2
  • Xfce 4.8
Bu arada Mate, aslında Gnome 2'nin yeniden isimlendirilmiş hali. O yüzden Gnome 2 yerine Mate kullanmaya başlamak en mantıklısı. Zaten geliştiriciler her yeni sürümde Mate'yi daha kararlı bir hale getiriyorlar. Linux Mint geliştiricileri Gnome 2'nin er ya da geç biteceğini söylüyor. Şimdiden kendinizi diğer masaüstü ortamlarına alıştırsanız iyi olur.

Eğer Gnome 2'den vazgeçmek istemiyorsanız 4. güncelleme paketini yüklemeyin. Güncellemeyi yüklemek istemeyip Gnome 2 kullanmaya devam etmek isteyenler için aşağıdaki depolar bir süre daha kullanılabilir halde olacak.

deb http://packages.linuxmint.com/ debian main upstream import
deb-src http://packages.linuxmint.com/ debian main upstream import
deb http://debian.linuxmint.com/gnome2-frozen testing main contrib non-free
deb http://debian.linuxmint.com/gnome2-frozen/security testing/updates main contrib non-free
deb http://debian.linuxmint.com/gnome2-frozen/multimedia testing main non-free

Ben de uzun süre Gnome 2 kullanmış biri olarak size tavsiyem Mate'yi ve özellikle Cinnamon'u denemenizi tavsiye ederim. Sadelik ve hız arayanların ikisinden de çok memnun kalacaklarına eminim.
Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Bu Blogda Ara

Abone Ol

E-mail adresinizi yazın
Yazılar E-mailinize Gelsin

PageRank

En Çok Okunanlar

Takip Edenler