Yazılarınıza Daha Fazla Yorum Almak İçin 9 İpucu

31 Mayıs 2012 Perşembe

Birçoğumuz genelde yazılarımıza yeteri kadar ilginin olmadığından yakınıyoruzdur. Birebir bunu gündeme getirmesek de yazılarımız daha fazla yorum alsın isteriz. Blogunuz ne kadar yorum alırsa, bir o kadar aktif görünür. 

Aşağıda yazmış olduğum bu dokuz yöntemi uygulayarak blogunuza daha fazla yorum alabilirsiniz. Bu yazdığım yöntemlerin dışında ziyaret ettiğiniz blogları da takip ederek en çok hangi yazılara yorum aldıklarına bakın ve bir yere not edin. Bunu yaparak yazacağınız konular hakkında az çok fikir sahibi olursunuz. 

  1. Öğretici yazılar (dersler) hazırlayın.

    İngilizce'de “tutorial” dediğimiz dersler hazırlamanız, sizin insanlara ne kadar yardımcı olmaya çalıştığınızı gösterir. Bu da ziyaretçilerinizin oldukça hoşuna gider. Fakat burada unutulmaması gereken bir şey var. Yeterli bilginiz yoksa bu tarz dersleri hazırlamayla uğraşmayın. Bilgisi olmayıp da videolu ders hazırlayan kişiler gördüm. Bu onları oldukça amatör gösteriyor. Siz bu hatayı yapmayın. Bilginizin olmadığı bir konuda ahkam kesmeye kalkmayın. Hazırlayacağınız ders ile ilgili kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra dersinizi yayımlayın. Hazırladığınız dersler ne kadar profesyonel olursa o kadar fazla yorum alırsınız ve takip edilirsiniz.

  2. Kişisel deneyimlerinizden bahsedin.

    Kişisel deneyimleriniz, ziyaretçilerinizin ilgisini çekebilir. Herhangi bir konuda deneyimliyseniz bu deneyimi nasıl elde ettiğinizi yazabilirsiniz. Bu sayede ziyaretçileriniz, meraklarını gidermek veya akıllarına takılan soruları yazınızın altına yorum yazacaklar.

  3. Yarım kalmış yazılarınızı değerlendirin.

    Hiç yarım kalmış yazılarınız oldu mu? Yarım kalmış yazınızı blogunuzda yayımlayarak ziyaretçilerinizin, yazının devamını getirmesini isteyebilirsiniz.

  4. Eğlenceli ve komik yazılar yazın.

    Çevremize baktığımızda o kadar canımızı sıkan ve moralimizi bozan şey var ki. Her insanın muhakkak ki gülmeye ihtiyacı var. İnsanları güldürecek veya neşelendirecek yazılar yazarsanız, yazınıza yorum yazacaklardır. Fakat unutmayın. Yazacağınız yazı blogunuzun içeriğiyle alakalı olmalı.

  5. Röportaj yapın.

    İnternette çok fazla aktif olan ve kendi alanında popüler olmuş kişilerle iletişime geçin. Röportaj yapıp yapamayacağınızı sorun. Röportaj yapmadan önce o kişiyle biraz sohbet etmiş olmak, röportaj yapma ihtimalinizi arttırır.

  6. Kısa ve ilginç yazılar yazın.

    Kısa yazıların okunma oranı uzun yazılara göre daha fazladır. Ziyaretçileriniz etkileyecek bir konu bulun ve o konu hakkında kısa bir yazı yazın. Ayrıca yazdığınız bu kısa yazılar blogunuzun aktif kalmasına yardımcı olur. Bir konuyu detaylı olarak yazmaya vakit kalmadığında kısa yazılar imdadınıza yetişir.

  7. En son gelişmeleri takip edin.

    Blogunuzun içeriğiyle ilgili en son gelişmeleri takip edin ve bu gelişmeleri blogunuzda paylaşın. Yazılarınız ne kadar yeni ve güncel olursa, ziyaretçi trafiğiniz o kadar artar. Ziyaretçileriniz de bu tarz yazılarınıza yorum yazacaklardır.

  8. Duyurular yapın.

    Yarışmalar veya etkinliklerle ilgili duyuruları blogunuzda paylaşın. Duyurular genelde kısadır. Okuması kısa sürer ama okuyucuları heyecanlandırır. Dolayısıyla heyecanlandıklarında yorum yapacaklardır.

  9. Blogunuzdaki URL kısımlarını kapatmayın.

    Bazı bloglarda, yorum kısmındaki URL'yi kapatanları gördüm. Bunu yapmalarındaki amacın, backlink kasmaya çalışan kişileri durdurmak olduğunu düşünüyorum. Eğer binlerce kişinin takip ettiği bir blog değilseniz, bunu yaparak blogunuzun yorum sayısını azaltırsınız. Ben şahsen URL'yi kapatanların sitesine yorum yazmıyorum. Belki birisi benim yazdığım yorumu beğenecek ve beni takip etmek isteyecek. Peki bu kişi bana nasıl ulaşacak ?. Söylediğim gibi eğer internette çok popüler biri değilseniz URL kısmını kapatmayın derim.     

1 yorum

  1. Çok haklısın polat abi:)Bu videolu ders hazırlama konusunda benim videolarımı izleyip düşüncelerimi söylersen sevinirim .


    www.teknolojihocam.blogspot.com

    YanıtlaSil

 

Bu Blogda Ara

Abone Ol

E-mail adresinizi yazın
Yazılar E-mailinize Gelsin

PageRank

En Çok Okunanlar

Takip Edenler