Blog Yazarları Kodlama Bilmeli Mi?

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Blog yazma, başlı başına zor bir iş. Hele ki bir de bunu yılmadan devam ettirebilmek gerçekten zor. Üç senedir blog sahibi biri olarak ben de her blog sahibinin yaşadığı sıkıntıları yaşadım. Bu sıkıntıların içerisinde konu bulamamak belki de en önemlilerinden birisi. Fakat yazacak konuyu bulsak bile iş sadece yazmayla da bitmiyor. Blog yazmaya yeni başlayacaksanız kullanacağınız sistemi (wordpress, blogger/blogspot veya diğerleri) bir şekilde kurar veya başkalarına kurdurtup blog dünyasına adımınızı atabilirsiniz.

Peki blog yazarları kodlama bilmeli mi?. Bu soruya iki cevabım var. Eğer nazınızın geçtiği, bıkmadan usanmadan her sorunuza yanıt verecek veya yardımınıza koşacak biri varsa kodlama bilmenize gerek yok. Sizin tek yapmanız gereken oturup yazınızı yazmak. Gerisini arkadaşınız halleder. Bayanlar zaten bu konuda daha şanslı. :)

Size yardım edecek bir arkadaşınız yoksa kodlama bilmek zorunda mısınız?. Evet. Kodlama dediysem de öyle kafanızda fazla büyütmeyin. HTML ve CSS bilmeniz, sorunlarınızı kendinizin çözmesi için yeterli. Bunları öğrenmek de fazla zamanınızı almaz. En fazla 2-3 gününüzü ayırarak, çok kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Tabii ki öğrenip öğrenmemek tercih meselesi. Ama insanın kendi işini kendi halletmesi kadar keyif verici bir şey yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Bu Blogda Ara

Abone Ol

E-mail adresinizi yazın
Yazılar E-mailinize Gelsin

PageRank

En Çok Okunanlar

Takip Edenler