Resimlerinizi Ico Formatına Dönüştürün

26 Temmuz 2012 Perşembe

Windows'ta kendi iconlarınızı, klasörlerinizde kullanmak istiyorsanız, PNG veya Jpeg gibi popüler formatlar kullanamadığımız için .ico uzantılı dosyalarımızın olması gerekiyor. Elimizdeki resimleri .ico formatına dönüştürmek için basit, ücretsiz ve taşınabilir bir program olan x2ico, bize bu konuda çok yardımcı oluyor. Programın arayüzünden görebileceğiniz gibi kullanımı son derece kolay.
x2ico arayüzü
Programın Özellikleri;

  • PNG,JPG,JPEG,BMP,TIF,TIFF ve GIF'leri ICO'ya dönüştürür.
  • Dosyalarınızı, klasörlerinizi veya ikisini birden programın üzerine sürükleyip bırakabilir.
  • Güncellenebilir.
  • Taşınabilir.
  • Windows 7 ve XP'de çalışır.
Programı kullanmak için, Options'dan Out Folder'a tıklayarak kaydedilecek dosyanın yerini seçin. Sonra tek yapmanız gereken şey ico formatına dönüştürmek istediğiniz resmi, programın üzerine sürükleyip bırakın.

Eğer kaydedilecek klasörün yeri seçilmemişse, iconlar, programın bulunduğu yerde OutFolder isimli bir klasör oluşturup içine kaydediliyor.

Not: Bilgisayarında Eset veya Nod32 antivirüs kurulu olanlar, programın içinde Newheur_Pe virüsü var şeklinde bir uyarı alabilir. VirüsTotal.com'dan programı tarama yaptırdım ve sonucu aşağıya ekledim. Sadece 2 antivirüs programı uyarı verdi. Diğerlerinde herhangi bir uyarı alınmadı. Bu durumda yanlış alarm olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum. O yüzden programı kullanıp kullanmamak size kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Bu Blogda Ara

Abone Ol

E-mail adresinizi yazın
Yazılar E-mailinize Gelsin

PageRank

En Çok Okunanlar

Takip Edenler