Windows'ta Silinmeyen Dosyaları Silin

15 Haziran 2012 Cuma


Bazen Windows'ta silmeye çalıştığınız dosya veya klasörler hata mesajı verebilir. Bunun nedeni bazı çalışan uygulamalar veya servisler, silmeye çalıştığınız dosya veya klasörleri kullanıyor olabilir ve bu yüzden silinmesini engelleyebilir. Böyle durumlarda File Govemor'ı kullanabilirsiniz. Bu program, silinmesi engellenen bütün dosya veya klasörleri arayıp silmenize yardımcı oluyor.

Programın taşınabilir versiyonu da mevcut. Arayüzünden kolayca arama yaptırabilir ve sisteminizdeki kilitli dosyaları bulabilirsiniz. Bulunan dosyanın üzerine tıklayıp, seçenekler bölümünden Unlock diyerek kilidi kaldırabilirsiniz. Bundan sonra bu dosyanın üzerinde her türlü işlemi (yeniden adlandırma, silme, kapatma) yapabilirsiniz.


Ayrıca silinmeyen dosyanızı sağ tuş menüsünü kullanarak da silebilirsiniz. Silmeyi istediğiniz dosyanın üzerinde sağ tıklayıp Unlock with File Governor'ı seçerseniz, dosya üzerindeki kilit kalkacaktır. 

Program aşağıdaki durumlarda size yardımcı oluyor;

  • Klasör silinemiyor: Başka bir kişi veya program tarafından kullanılıyor
  • Dosya silinemiyor: Erişim engellendi
  • Dosya bir başka program veya kullanıcı tarafından kullanılıyor
File Governor, 32-bit ve 64-bit Windows XP, Vista ve Windows 7 uyumlu.


3 yorum

  1. Bu yöntemden daha basiti var abi unlocker diye bir program o dosyayı silmek isterseniz ama silemezseniz sağ tuşla unlocker işaretine tıklıyorsunuz ve uygulama otamatik siliniyor bana göre bu daha etkili yöntem en azından açık uygulamaları kapatmak zorunda kalmıyoruz

    YanıtlaSil
  2. Ben 27 yaşındayım. Sence ben Unlocker programını bilmiyor muyum? :) Benim amacım farklı alternatifleri insanlara sunmak. Ben de bilirdim oturup Unlocker ile ilgili yazı yazmayı. Zaten her yerde o programı anlatanlar var.

    Farklı alternatifleri denemek her zaman iyidir. Yeni şeyleri öğrenmekten çekinmeyin. Zaten Unlocker diye bir program var. Neden kullanayım ki bunu mantığıyla olaya yaklaşırsanız hata edersiniz.

    YanıtlaSil

 

Bu Blogda Ara

Abone Ol

E-mail adresinizi yazın
Yazılar E-mailinize Gelsin

PageRank

En Çok Okunanlar

Takip Edenler