Lisansınız var ama Windows CD'niz Yoksa...

5 Haziran 2012 Salı

Yeni bir bilgisayar aldığınızda genelde yanında Windows CD'si veya Recovery CD'si(Kurtarma CD'si) vermezler. Eğer böyle bir durum başınıza geldiyse yapmanız gerekenler çok basit. Öncelikle aldığınız bilgisayar dizüstüyse altında, masaüstü bilgisayarsa da kasa üzerinde Windows CD Key vardır. Ben size en kötü senaryoyu düşünerek anlatayım.

Diyelim ki aldığınız bilgisayarın üzerinde, Windows CD Key yok. Bu durumda ilk yapmanız gereken şey bilgisayarınızda kullandığınız Windows'un CD Key'ini öğrenmek. Bunu yapmak için ProduKey isimli ücretsiz programı bilgisayarınıza indirin.


Programı çalıştırdığınızda size, bilgisayarınızda kullandığınız Ofis programlarının ve Windows'unuzun CD Key'ini gösterecek. Buradaki Product Key'i bir yere not edin. Ardından kullandığınız Windows işletim sistemi hangisiyse, internetten indirin. Nereden bulacağınızı bilmiyorsanız ilk olarak Microsoft'un sitesini ziyaret edin. Orada muhakkak, kullandığınız sürümün iso dosyaları olacaktır. İndirdiğiniz dosyayı CD'ye yazdırın. Elinizde hem Windows CD'niz hem de CD Key'iniz olmuş olacak.


1 yorum

  1. nirsoft'un yazılımları hem boyutu çok küçük hem de çok işe yarıyorlar.

    YanıtlaSil

 

Bu Blogda Ara

Abone Ol

E-mail adresinizi yazın
Yazılar E-mailinize Gelsin

PageRank

En Çok Okunanlar

Takip Edenler