Blog İsmi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

31 Mayıs 2012 Perşembe


Eğer kendi adınızı taşıyan bir blog açmayacaksanız, blog ismi bulmak gerçekten zor. Genelde yapılan hatalardan birisi rastgele oturup “Şu isim olur mu?. Bu isim olur mu?” gibilerinden deneme yaparak bulmaya çalışmak. Öyle olursa işiniz anca şansa kalır. Biz işimizi şansa bırakmayıp kendi blog ismimizi bulacağız.

Blog ismi bulmak için ilk önce blogunuzun içeriğine karar vermeniz gerekiyor. İçeriği belirledikten sonra o konuyla ilgili blogunuzda açacağınız kategorileri belirleyin. Bu sayede yapacağınız işleri de azaltmış olacaksınız. 

Kategorilerimiz de hazır olduğuna göre şimdi tek yapmanız gereken şey elinize bir kağıt ve kalem alıp, kategorilerimiz ile alakalı aklımıza gelen bütün kelimeleri kağıda yazıyoruz. Tıkandığınız noktada, içeriğinizle aynı konuya sahip blogları ziyaret edin. İnceleyin. Kağıda yazmadığınız kelimeler varsa ekleyin.

Buraya kadar söylediklerimi yaptıktan sonra asıl iş bundan sonra başlıyor. Kağıdınızdaki kelimelere bakarak blog ismi bulmaya çalışacaksınız. Bulacağınız isimler, olabildiğince kısa ve akılda kalıcı olmalı.

Off, Bu kadar şeyle şimdi kim uğraşacak” dediğinizi duyar gibiyim. Blog isimleri gökten zembille kafanıza girmiyor. Beyin fırtınası yapmanız gerekiyor. Biraz saksıyı çalıştırın. :)

Not: Eğer yukarıdakileri yapmaya üşenirim diyorsanız, emin olun blog hevesiniz de kısa sürecektir. Benden söylemesi.

1 yorum

 

Bu Blogda Ara

Abone Ol

E-mail adresinizi yazın
Yazılar E-mailinize Gelsin

PageRank

En Çok Okunanlar

Takip Edenler